Citrónové kura
375 g vykostených kuracích pŕs bez kože, 2 PL suchého sherry, 4 jarné cibulky (pokrájané,) 2,5 cm zázvoru (jemne pokrájaného), 2 PL slnečnicového oleja 2 strúčiky cesnaku (pokrájané na plátky), 2 stonky zeleru (priečne nakrájané), 1 malá paprika (zbavená semiačok a pokrájaná na plátky), 2 PL svetlej sójovej omáčky, 2 PL citrónovej šťavy, kôra z 2 citrónov, ¼ KL mletého čili a petržlen na ozdobenie
Ako na to:Mäso pokrájame na prúžky o dĺžke 7 cm. Sherry zmiešame s jarnými cibu+kami a zázvorom. Pridáme kuracie mäso a dobre ho zmesou obalíme. Necháme 15 minút marinovať. V predhriatom woku rozohrejeme olej a za stáleho miešania na ňom 1 minútu smažíme cesnak, zeler a zelenú papriku. Pridáme kura s marinádou a 2 minúty dusíme. Vmiešame sójovú omáčku, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a čili. Povaríme 1 minútu. Hotové jedlo preložíme na nahriatu servírovaciu misu, ozdobíme kolieskami citrónu a petržlenom. Dobrú chuť!