Bravčové medailónky s rokfortovou omáčkou
400 g bravčovej panenky, 150 g rokfortu, tavený syr, 2 strúčiky cesnaku, paradajky,olivy,sójová omáčka, hladká múka, maslo, 1 dcl mlieka, ryža, soľ, mleté čierne korenie, bylinková soľ, sušená koreňová zelenina, olej
Ako na to:Olej, soľ, korenie, pretlačený cesnak, sójovú omáčku a bylinkovú soľ zmiešame. Bravčovú panenku nakrájame na 1,5 cm kolieska, jemne naklepeme alebo roztlačíme dlaňou a vložíme do pripraveného pácu na 8 – 12 hodín. Potom mäso zprudka opražíme a poukladáme na uvarenú ryžu. Z rozpusteného masla a múky urobíme zápražku, pridáme mlieko, tavený syr, nastrúhaný rokfort, sušenú koreňovú zeleninu a premiešame. Omáčkou prelejeme mäso s ryžou, ozdobíme nakrájanými paradajkami a olivami a podávame.