Chrenovica
4 PL surového chrenu, 3 rožky, 200 g zadného hovädzieho mäsa, pol sliepky, 3 mrkvy, petržlen, 3 PL hladkej múky, 1 PL bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, nové korenie, čierne korenie celé, olej
Ako na to:Do hrnca nalejeme 2 litre vody, pridáme soľ a korenie. Vložíme sliepku spolu s hovädzím mäsom a necháme asi hodinu zapariť. Pridáme mrkvu, petržlen a varíme, pokiaľ mäso nezmäkne. Do druhého hrnca vložíme na kocky pokrájané rožky a nastrúhaný chren. Masu zalejeme horúcim vývarom z mäsa, necháme nasiaknuť a povaríme približne 2 minúty. V treťom hrnci urobíme z oleja a múky zápražku, zalejeme už vychladnutým vývarom a urobíme omáčku. Rožky s chrenom a vývarom rozpučíme, zalejeme vínom, pridáme omáčku a dôkladne premiešame. Chrenovicu podávame s nakrájaným hovädzím mäsom.