Plnený husací krk

Potrebujeme:

1 husací krk, 40 g husacieho tuku, 1 cibuľa,husacia krv, 1 žemľa, 1 vajce, cesnak, majorán, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Na husacom tuku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú a krvou navlhčenú žemľu, majorán, korenie, trochu soli, pretlačený cesnak a vajce. Všetko dobre premiešame a podusíme. Husací krk vykostíme. Jeden koniec kože z krku zošijeme, potom ho naplníme pripravenou zmesou a zošijeme druhý koniec. Naplnený krk varíme v osolenej vode asi pol hodiny. Potom ho preložíme na pekáč a zapečieme. Husací krk necháme vychladnúť, a potom ho nakrájame. Podávame s chlebom a kyslou uhorkou.

26.03.2008

Podobné recepty