Bravčové závitky s pečeňou
600 g bravčového stehna, 150 g bravčovej pečene, 1 cibuľa, 2 dcl vývaru, 1 dcl červeného vína, hladká múka, mletá paprika, soľ, mleté čierne korenie, olej, niť alebo ihlice na spevnenie
Ako na to:Mäso nakrájame na väčšie plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme mletou paprikou. Cibuľu a bravčovú pečeň orestujeme na oleji. Po vychladnutí pomixujeme alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku a dochutíme soľou a korením. Na plátky mäsa natrieme pečeňovú masu, zvinieme a spevníme niťou alebo ihlicami. Závitky obalíme v múke, prudko opečieme na rozpálenom oleji, podlejeme vývarom a necháme dusiť domäkka približne 15 minút. Tesne pred dokončením podlejeme vínom. Podávame s cestovinou alebo ryžou.