Plnené zemiakové lokše

Potrebujeme:

500 g zemiakov, 100 g hladkej múky, soľ, husací tuk
Plnka: 500 g husacej pečene, 250 g husacích oškvarkov, soľ, čierne mleté korenie, husací tuk

Ako na to:

Uvarené zemiaky ošúpeme, pretlačíme, pridáme múku a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na menšie kúsky. Každý kúsok na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku ½ cm a na rozpálenej platni upečieme. Husaciu pečeň umyjeme a v celku pomaly dusíme v husacom tuku na miernom ohni približne 20 minút. Keď je pečeň hotová, vyberieme ju a pomelieme. Pridáme pomleté husacie oškvarky, korenie, trochu tuku a soľ. Všetko dobre rozmiešame alebo premixujeme. Lokše potrieme husacím tukom a naplníme pripravenou plnkou. Podávame s kyslou uhorkou alebo čalamádou.

27.03.2008

Podobné recepty