Farebné fašírky

Potrebujeme:

500 g zmesi mletého bravčového a hovädzieho mäsa, 3 žemle, 2 vajcia, 2 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, olej, alobal
Plnka: 2 párky, 1 PL oleja, 1 bal. mrazenej zeleninovej zmesi, 1 konzerva šampiňónov, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Mleté mäso zmiešame so žemľami namočenými v mlieku, s vajcami, soľou, mletým čiernym korením, trochou strúhanky a oleja. Rozotrieme na alobal potretý olejom. Na panvici zohrejeme olej, pridáme mrazenú zeleninovú zmes, šampiňóny, nakrájané párky a zľahka orestujeme. Túto masu natrieme na mleté mäso v alobale. Pomocou alobalu fašírku zvinieme. Konce upevníme, dáme do zapekacej nádoby a mierne podlejeme. Pečieme pri teplote 180 – 200°C. Po 30 – 40 minútach alobal odstránime a zapečieme dočervena.

27.03.2008

Podobné recepty