Jablkové pité
800 g jabĺk, 500 g polohrubej múky, 200 g rastlinného tuku na pečenie, 100 g práškového cukru, 2 PL hrozienok, 2 vajcia, 2 škoricové cukry, kryštálový cukor, práškový cukor, tuk, múka
Ako na to:Z múky, rastlinného tuku, cukru a vajec vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dva bochníky. Rozvaľkáme ich na dva pláty hrubé približne 5 mm. Prvý plát položíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Posypeme nastrúhanými jablkami, hrozienkami, škoricovým cukrom a kryštálovým cukrom. Prikryjeme druhým plátom, ktorý poprepichujeme vidličkou. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C 25 – 30 minút. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kocky.