Rizoto so špargľou
Potrebujeme:
800 g špargle, 400 g ryže, 100 g masla, 50 g strúhaného parmezánu, 1 l hovädzieho vývaru, 1 dcl bieleho suchého vína, 1 malá cibuľa a soľ
Ako na to:Špargľu vložíme do osolenej vriacej vody a necháme zmäknúť. Na drobno nakrájanú cibuľu osmažíme na 50 g masla do zlatista. Pridáme ryžu a chvíľu povaríme. Osolíme a podlejeme vínom. Keď sa víno odparí, pridáme vývar a za častého miešania povaríme. V polovici varenia pridáme špargľu. Dovaríme. Ozdobíme zvyšnými stonkami špargle, ochutíme maslom a posypeme parmezánom.
27.03.2008
Podobné recepty
Šafranové rizoto s modrým syrom, s grilovanými krevetami na cesnaku a limetkou, Rizoto s brokolicou, Rizoto s brokolicou, Bagel plnený špargľou, syrom, šunkou a vajíčkom, Pikantné zapekané rizoto, Plnené morčacie prsia so špargľou, Rizoto s lečom, Sójové rizoto, Halloweenské tekvičkové rizoto, Grilované prekvapenie pre Adama a Evu