Sviatočný jablčník

Potrebujeme:

Cesto: 500 g polohrubej múky, 250 g stuženého tuku, 150 g práškového cukru, 5 žĺtkov a 1/2 prášku do pečiva
Plnka: 1 kg očistených a postrúhaných jabĺk, 1 vanilínový cukor, 1 škoricový cukor, hrozienka, 200 ml višňového kompótu, hrsť mletých orechov a 1/2 Zlatého klasu
Sneh: 5 bielkov a 70 g práškového cukru

Ako na to:

Vypracujeme cesto. 1/4 odložíme do chladu, ostatné rozvaľkáme na plech. Všetky na plnku zmiešame dokopy, podusíme 10 minút a nakoniec vmiešame Zlatý klas. Na cesto vrstvíme jablká a plnku, pričom poslednú vrstvu tvoria jablká. Na ne rozotrieme tuhý sneh vymiešaný s cukrom. Na vrch postrúhame na hrubšom strúhadle 1/4 odloženého cesta. Pečieme na strednej teplote.

15.03.2008

Podobné recepty