Fenikel zabalený v šunke
2 fenikle, 50 g kozieho syra, 40 g masla, ⅛ l mlieka, 8 – 10 plátkov surovej šunky, 4 žĺtka, 3 – 4 PL strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech, cukor, citrónová šťava
Ako na to:Fenikel umyjeme, rozkrájame na štvrťky, polejeme citrónovou šťavou. V hrnci necháme zovrieť vodu so soľou, s mletým čiernym korením a s cukrom. Vložíme do nej fenykel a 5 minút ho povaríme. Scedíme, spodnú časť feniklov obalíme plátkami šunky. Formu na pečenie vymastíme a takto upravené fenykle do nej naukladáme. Syr najemno nastrúhame, pomiešame so strúhankou, posypeme vrch a pridáme plátky masla. V mlieku rozmiešame vajcia, dochutíme soľou, korením, postrúhaným muškátovým orechom, pomiešame a zmesou polejeme fenikle. Dáme zapiecť do rúry na 150°C na ½ hodinu. Dobrú chuť!