Boršč s kyslou smotanou

Potrebujeme:

300 g bielej kapusty, 300 g prerasteného bravčového alebo hovädzieho mäsa, kyslá smotana, 300 g zemiakov, 100 g mrkvy, 100 g petržlenu, 100 g cvikle, 100 g cibule, 100 g paradajkového pretlaku, maslo, vývar, citrón, soľ, mleté čierne korenie, celé čierne korenie, nové korenie, ocot, kôpor, bobkový list, olej, cukor

Ako na to:

Pripravíme vývar z mäsa a korenín. Postrúhame mrkvu a cviklu, nakrájame nadrobno cibuľu a všetko spolu dozlatova, orestujeme v hrnci aj s cukrom, ktorý skaramelizuje. Zalejeme scedeným vývarom. Do druhého hrnca dáme variť na kocky pokrájané zemiaky . Keď sú polomäkké, pridáme kapustu. Uvarené zemiaky a chrumkavú kapustu preložíme do orestovanej zeleniny s vývarom, osolíme, okoreníme, pridáme pretlak, ocot a kôpor. Na záver pridáme uvarené mäso nakrájané na kocky a zamiešame. Na tanieri prichutíme kyslou smotanou.

14.03.2008

Podobné recepty