Sibírske pelmene plnené mäsom

Potrebujeme:

260 g hladkej múky, 200 g hovädzieho a bravčového mletého mäsa, soľ, 1 vajce, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, 2 PL mlieka, maslo, kôpor, kyslá smotana

Ako na to:

Na doske urobíme rezancové cesto a necháme odstáť asi 20 minút. Potom cesto natenko vyvaľkáme a formičkou (s priemerom asi 3 cm) vykrojíme kolieska. Do stredu dáme mäsovú plnku, kolieska preložíme, okraje dobre stlačíme a vytvarujeme do tvaru „pelmeňov“. Pred varením je dobré pelmene zmraziť, aby sa nerozvárali. Varíme ich v osolenej vode za slabého varu 3 min. Podávame s maslom, kôprom a kyslou smotanou. Pelmene sa niekedy podávajú aj s octom a čiernym korením. Plnka: Mäso zomelieme, pridáme soľ, korenie, postrúhanú cibuľu a mlieko. Všetko dobre zmiešame a necháme postáť. Mlieko pridáme kvôli tomu, aby mäso ostalo vláčne.

17.03.2008

Podobné recepty