Teľacie na dubákoch
500 g teľacieho mäsa, 500 g smotany, 300 g dubákov, 1 cibuľa, 5 zemiakov, 300 g mrkvy, 100 g hrášku, 1 pohár červeného vína, korenie a soľ
Ako na to:Nakrájame zemiaky a rozložíme ich na vymastený plech. Pečieme 10 min pri teplote 200´C. Medzitým nakrájame mäso na tenké pásiky a osolíme. V hrnci osmažíme cibuľu vložíme dubáky, osolíme, okoreníme a varíme do zmäknutia. Prilejeme pohár červeného vína, keď je mäso mäkké, vlejeme smotanu a necháme vrieť 10 minút. Na predpečené zemiaky dáme hrášok, na kolieska nakrájanú mrkvu, mäso, zalejeme omáčkou, osolíme, okoreníme a pečieme ďalších 40 minút.