Teľacie mäso na mede a slivkách
1 kg teľacieho stehna, 2 šalotky, 3 strúčiky cesnaku, 4 PL olivového oleja, chilli papričky, čerstvý zázvor, ½ KL mletej rasce, ½ KL mletej papriky, šafrán, 800 g paradajok z konzervy, pomarančová kôra, mletá škorica, vňať koriandra, 24 sliviek, 4 PL medu, 75 g sparených a olúpaných mandlí, korenie a lístky mäty na ozdobenie
Ako na to:Teľacie mäso pokrájame na kocky a vložíme do misy. Pridáme olej, šalotku, cesnak, chilli papričky, ďumbier, papriku, rascu a šafrán. Mäso zamiešame, aby sa pokrylo zmesou, misu zakryjeme a necháme 2 hodiny marinovať. Na veľkej panvici rozohrejeme olej a pečieme na ňom teľacie mäso. Opečené mäso premiestnime do zapekacej nádoby.Na povrch poukladáme paradajky, vňať koriandra, posypeme pomarančovou kôrou a škoricou. Zakryjeme alobalom a pečieme 1 hodinu pri teplote 160 ºC. Zatiaľ dáme do hrnca slivky, med a dostatočné množstvo vody, aby slivky zakrývala a varíme 10 minút. Slivky s tekutinou pridáme do zapekacej nádoby a necháme dopiecť. Hotové jedlo posypeme opraženými mandľami a ozdobíme mätou.