Sírovec v sherry omáčke
500 g sírovca (stromová huba), 4 PL masla, 1 malá cibuľka, 1 zeler, ½ mrkvy, 4 PL múky, 500 ml slepačieho alebo zeleninového vývaru, 5 PL sherry, 2 PL čerstvého estragónu, 5 PL smotany na šľahanie, 2 PL citrónovej šťavy, sušená petržlenová vňať, soľ, chilli korenie a široké rezance
Ako na to:Rezance uvaríme v slanej vode. Na veľkej panvici roztopíme maslo a mierne osmažíme cibuľku, petržlenovú vňať, zeler a mrkvu, nakrájanú na kolieska. Pridáme sírovec, necháme ho nasiaknuť šťavou a 4 minúty podusíme. Vmiešame múku, odstavíme a pridáme vývar. Za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme sherry a dusíme asi 10 minút. Pridáme estragón a necháme 6-8 minút slabo vrieť. Na záver vmiešame smotanu, citrónovú šťavu, dochutíme sušenou petržlenovou vňaťou a chilli korením. Podávame so širokými rezancami.