Živánska pečienka so šalviou
350 g zemiakov, 250 g bravčového mäsa (stehno, karé), 200 g klobásy, 150 g anglickej slaniny, 4 strúčiky cesnaku, 3 cibule, 2 papriky, 2 paradajky, 1 vetvička šalvie, 1 PL zmesi na grilovanie, soľ, mleté čierne korenie, olej
Ako na to:Bravčové mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a posypeme grilovacím korením, roztlačeným cesnakom so soľou. Mäso dáme do misy, polejeme olejom, premiešame a necháme odstáť 4 – 6 hodín. Zemiaky nakrájame, ochutíme šalviou, korením a prelejeme olejom. Potom ho striedavo s plátkami slaniny, klobásy, zemiakov, cibule, papriky a paradajok napichujeme na veľkú ihlu, opekáme na ražni a občas potierame olejom. Môžeme piecť aj v alobale v rozžeravenom popole.