Trampské raňajky
20 dkg gazdovskej údenej slaniny, 20 dkg domácej klobásy, 15 dkg plesňového syra, 1 stredne veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 plechovka varenej fazule v paradajkovej šťave, 4 vajcia, 1 zelená paprika, 1 feferónka, čerstvá pažítka, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, olivový olej
Ako na to:Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej, nakrájame tenké plátky gazdovskej slaniny. Cibuľu nakrájame na veľké kolieska, ktoré rovnomerne rozložíme po panvici. Na to poukladáme nakrájanú klobásu a necháme jemne prismažiť. Pridáme pokrájanú papriku, cesnak, feferónku, plátky plesňového syra a celý obsah plechovky varenej fazule v paradajkovej šťave. Na vrch vylejeme rozbité vajíčka. Okoreníme, poprášime mletou paprikou a smažíme jedenásť a pol minúty na stredne veľkom plameni. Hotové raňajky posypeme pokrájanou čerstvou pažítkou.