Cestoviny so zeleninovou omáčkou
400 g cestovín, 200 g brokolice, 200 g karfiolu, 200 g konzervovanej kukurice, ¼ l zeleninového vývaru, ¼ l mlieka, 1 PL polohrubej múky, 1 KL citrónovej šťavy, maslo, soľ, biele korenie, zväzok petržlenovej vňate, nastrúhaný syr
Ako na to:Brokolicu a karfiol umyjeme, rozoberieme a dáme variť do osolenej vody na 10 minút. Po chvíli pridáme kukuricu. Cestoviny dáme variť do osolenej vody. V panvici na oleji zasmažíme múku, ktorú zalejeme vývarom, rozmiešame a necháme chvíľu variť. Pridáme zeleninu, ochutíme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Vňať nasekáme, niečo odložíme na ozdobu a pridáme do omáčky. Cestoviny scedíme, pridáme do omáčky a spolu premiešame nad plameňom. Pridáme mlieko a petržlenovú vňať. Podávame podľa chuti posypané petržlenovou vňaťou a syrom.