Syrové baklažány
4 baklažány, 100 g plátkového syra, 2 mozzarelly, 100 g šunky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, bazalka, 2 vajcia, 200 g strúhanky, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:Baklažány nakrájame na hrubšie plátky. Medzi dva baklažány dáme plátok šunky a syra a takto pospájané ich obalíme najprv vo vajci, potom v strúhanke. Na panvici ich osmažíme dozlata. Baklažány rozložíme na pekáč, pridáme mozzarellu nakrájanú na kolieska – plátky okoreníme a osolíme. Zatiaľ nadrobno nasekáme cibuľu, petržlenovú vňať, cesnak, bazalku a paradajky, všetko osmažíme na panvici, v ktorej sme predtým smažili baklažány, podľa potreby pridáme olej. Omáčku nalejeme do pekáča na baklažány a na vrch znovu poukladáme mozzarellu. Zapečieme v rúre na 180°C, 40 minút.