Pečeň na benátsky spôsob

Potrebujeme:

700 g teľacej pečene, 400 g cibule, 300 g mrkvy 200 g sterilizovaného alebo mrazeného hrášku, petržlenová vňať, 30 g masla, 1 dcl červeného vína, 2 dcl vývaru, 1 dcl mandľového likéru, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka

Ako na to:

Cibuľu nakrájame na kolieska, petržlenovú vňať nadrobno nasekáme, pečeň nakrájame na plátky a obalíme v múke. Na panvici zohrejeme olej s maslom, pridáme cibuľu a dusíme, kým nezmäkne. Pridáme petržlenovú vňať, vložíme pečeň a dusíme ešte ďalších 15 minút. Pridáme vývar a víno.(Pečeň solíme tesne pred podávaním). Na druhej panvici zohrejeme maslo, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu a hrášok, krátko podusíme, zalejeme likérom, prikryjeme a spolu varíme do zmäknutia asi 15 minút. Servírujeme ako prílohu k pečeni, ktorú podávame s chlebom.

14.03.2008

Podobné recepty