Karnevalové fánky

Potrebujeme:

1/2 kg hladkej múky, 60 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 50 g Hery, 4 vajcia, 1/2 pohára mlieka, 2 PL rumu, 10 g práškového droždia, šťava z 1/2 citróna, olej na smaženie, soľ

Ako na to:

V mise zamieste cesto z preosiatej múky, cukru, hery, vanilkového cukru, droždia a trochy soli. Všetko zmiešajte, po jednom pridajte vajcia, citrónovú šťavu, podľa chuti rum, trochu mlieka a vymieste homogénne cesto. Odložte ho aspoň na 1 hod. do chladu.
Potom opatrne preložte cesto na pomúčenú dosku, vyvaľkajte a vykrajujte fánky. Fánky vyprážajte na oleji. Cukrom ich posypte až tesne pred podávaním. Ak ich pečiete vopred, uchovávajte ich v plechovej nádobe nepocukrované.

TIP: Na cesto môžete pripevniť kartónový podklad vo forme masky (škrabošky) a môžete vykrajovať fánky v tvare masky. Získate tým veľmi zaujímavé fánky.

18.10.2006

Podobné recepty