Cyklistická žemľovka
1 vianočka, 1 kg jabĺk, práškový cukor, 500 ml mlieka, 500 g plnotučného tvarohu, 6 vajec, citrónová kôra, škorica, 50 g masla
Ako na to:Vianočku pokrájame na rezy. V mlieku rozšľaháme žĺtka s cukrom a vianočku doň namočíme. Keď vianočka vsiakne mlieko, položíme hmotu na vymastený plech a polejeme roztopeným maslom. Tvaroh rozmiešame so žĺtkami, cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a mliekom. Tvarohovú hmotu rozložíme na vianočku h na plechu. Na vrch pridáme postrúhané jablká, posypeme škoricou a cukrom. Pridáme ďalšiu vrstvu vianočky. Pečieme pri teplote 180ºC 20-30minút. Zatiaľ vyšľaháme bielka s práškovým cukrom. Keď je žemľovka skoro upečená, rozotrieme na ňu sneh a chvíľočku pečieme, kým sneh nezružovie.