Fašiangové krapne
½ kg hladkej múky, 100 g cukru, 1/8 l vlažného mlieka, 1 kocka droždia, 75 g margarínu, 2 vajcia, 300 g kyslejších jabĺk, 100 g hrozienok, 75 g kandizovanej pomarančovej kôry, cukor na posypanie, škoricový cukor, olej na smaženie
Ako na to:V mise zamieste cesto z múky, vajec, cukru, mäkkého margarínu a mlieka s kvasnicami. Nechajte asi15 min. kysnúť a ďalších 30 min. kysnúť zakryté. Medzitým si olúpte jablká a pokrájajte ich na malé kúsky. Vmieste ich do cesta spolu s hrozienkami a pomarančovou kôrou. Cesto potom ešte nechajte 15 min. dokysnúť. V hrnci rozohrejte tuk na vysmážanie a pomocou 2 PL vykrajujte z cesta krapne (asi 16 ks) a vyprážajte. Usmažené ich dajte odkvapkať a potom ich posypte práškovým cukrom, do ktorého pridajte škoricový cukor.