Somlói halušky
5 vajec, 150 g práškového cukru, 100 g hladkej múky, ½ vrecka prášku do pečiva
Krém: ½ l mlieka, 2 vanilínové cukry, 2 vanilkové pudingy, marhuľový džem, šľahačka, rum, čokoládová poleva
Najskôr pripravíme korpus tak, že zmiešame hladkú múku, práškový cukor, vajcia a prášok do pečiva. Hmotu pečieme na plechu v rúre. Upečený korpus necháme vychladnúť. Potom ho pozdĺžne rozrežeme na tri časti. Pripravíme si vanilkový puding. Jednu časť korpusu natrieme marhuľovým džemom. Na džem položíme ďalšiu časť korpusu, ktorú potrieme vanilkovým pudingom a prikryjeme treťou časťou korpusu. Necháme odstáť. Lyžicou z korpusu vydlabeme kúsky, ktoré uložíme na tanier. Ozdobíme ich vyšľahanou šľahačkou a celé polejeme čokoládovou polevou zmiešanou s rumom. Dobrú chuť!