Vajíčková tlačenka
5 vajec 330 ml miešanej sterilizovanej zeleniny, 1 kocka bujónu, 1 bal. želatíny, 150 g šunky, 1 cibuľa, 250 g tatárskej omáčky, 1 dcl vody, hlávkový šalát
Ako na to:Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a nadrobno nakrájame. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Sterilizovanú zeleninu scedíme a nadrobno nasekáme. Šunku nakrájame na štvorčeky. Všetko spolu zmiešame a zalejeme tatárskou omáčkou. K šťave zo zeleniny pridáme s kockou bujónu, prilejeme vodu a prevaríme. Do vlažnej tekutiny pridáme želatínu. Obe masy zmiešame dokopy. Do formy – srnčieho chrbátu dáme priesvitnú potravinovú fóliu, vylejeme celú zmes a necháme aspoň 4 hodiny v chladničke stuhnúť. Po stuhnutí vyklopíme a nakrájame na plátky. Podávame na liste hlávkového šalátu.