Kapor na bavorský spôsob
2 – 2,5 kg kapra, 2 dcl smotany na varenie, 2 citróny, 1 PL francúzskej horčice, 1 PL pikantnej sušenej koreňovej zeleniny, drvená rasca, mleté čierne korenie, soľ, maslo, 1 dcl oleja
Šalát: kapusta, soľ, cukor, citrónová šťava, majonéza
Do smotany pridáme horčicu, soľ, rascu, korenie, sušenú koreňovú zeleninu, šťavu z citróna a dobre premiešame. Kapra narežeme, potrieme citrónovou šťavou, soľou a pripravenou omáčkou. Necháme postáť 1 hodinu. Potom kapra necháme piecť na oleji 35 minút. Pred dopečením ho potrieme maslom. Kapustu najemno nakrájame a osolíme. Pridáme cukor, citrónovú šťavu, majonézu a premiešame. Podávame k hotovému jedlu spolu s chlebom, opečenými zemiakmi alebo hranolkami.