Paštéta z diviaka
300 g mäsa z diviaka, 300 g bravčového bôčiku, 150 g surovej bravčovej slaniny, 50 g bravčovej masti, 50 g cibule, 50 g sterilizovaných šampiňónov, 5 cl koňaku, 1 žĺtok, citrónová kôra, soľ, paštétové korenie
Ako na to:Bravčový bôčik vykostíme, zrežeme kožu, pokrájame na kocky, osolíme a necháme v chladničke odležať 24 hodín. Varené alebo pečené mäso z diviaka bez šliach a kostí a odležaný bravčový bôčik dva razy zomelieme. Pridáme citrónovú kôru, korenie, žĺtok a rozmixujeme. Na masti speníme cibuľku, pridáme k mase a znovu rozmixujeme. Nakoniec primiešame koňak a slaninu pokrájanú na kocky. Paštétu vložíme do formy vyloženej alobalom, do stredu poukladáme sterilizované šampiňóny, prikryjeme a vo vodnom kúpeli pomaly dusíme 90 minút. Udusenú paštétu mierne zaťažíme, prebytočný tuk zlejeme a do druhého dňa necháme vychladnúť. Vychladnutú paštétu vyklopíme z formy a pokrájame na tenké plátky. Podávame s čerstvým chlebom.