Kapustnica

Potrebujeme:

1000 g údeného mäsa, 1000 g kyslej kapusty, 6 menších zemiakov, celé korenie, bobkový list, 1 cibuľa, 5 sušených sliviek, 50 g údenej slaniny, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 2 PL sušených hríbov, 3 strúčiky cesnaku, 250 g údenej klobásy a kyslá smotana

Ako na to:

Údené mäso varíme, až kým mäso nezmäkne. Do vývaru pridáme kyslú kapustu, pokrájanú cibuľu, hríby, sušené slivky, korenie, zemiaky, cesnak, klobásu a ďalej varíme. Neskôr pridáme vyškvarenú slaninu, červenú papriku a necháme prejsť varom. Pred koncom pridáme pokrájané údené mäso Kapustnicu naložíme do tanierov a každý z nich ozdobíme lyžičkou kyslej smotany.

12.03.2008

Podobné recepty