Bravčové rebierka na ostro
1 kg bravčových rebierok, 2 PL slnečnicového oleja, 2 sušené chilli papričky, 2,5 cm čerstvého ďumbiera, 1 strúčik cesnaku, soľ, korenie
Omáčka: 4 PL medu, 4 PL vinného octu, 2 PL svetlej sójovej omáčky, 2 PL suchého sherry, 150g paradajkového pretlaku, 1 KL mletého chilli, 2 strúčiky cesnaku
V predhriatom woku, alebo panvici rozohrejeme olej a 30 sekúnd smažíme chilli papričky, aby olej získal ich chuť. Papričky vyberieme. Na panvicu pridáme ďumbier a cesnak a za stáleho miešania smažíme pri miernej teplote 30 sekúnd. Pridáme nakrájané rebierka a za stáleho miešania 5 minút smažíme. Zmiernime teplotu a varíme 10 minút. Medzi tým na druhej panvici pripravíme omáčku tak, že všetky zmiešame, osolíme a okoreníme. Chvíľu podusíme. Do omáčky pridáme rebierka, zakryjeme a 30 minút varíme. Potom hneď servírujeme.