Karamelový krém s broskyňami
1 konzerva zaváraných broskýň, 800 ml mlieka, 300 g kryštálového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 4 PL maizeny, 10 žĺtkov, 3 malé tyčinky škorice, kôra z citrónu
Ako na to:Do 800 ml mlieka dáme variť celú škoricu a citrónovú kôru. Zvlášť vyšľaháme 10 žĺtkov s 200 g kryštálového cukru. Vyšľahané vmiešame do precedeného vychladnutého mlieka, pridáme 60 g maizeny rozpustenej v troške vody a pridáme asi 100 ml šľahačkovej smotany. Všetko to ešte raz precedíme a šľaháme do zhustnutia. Na panvici skaramelizujeme asi 100 g kryštálového cukru, pridáme trošku kompótovej šťavy a nakrájané zavárané broskyne. Okaramelizujeme a podávame preliate s krémom.