Dal Bath
200 g červenej šošovice, 4 - 5 cm čerstvý zázvor, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 1/2 KL soli, 1/2 KL mletej kurkumy, 1 KL rímskej rasce, 1 KL mletého koriandru, 1/4 KL mletého chili korenia, 3 PL oleja a 400 g ryže Basmati
Zeleninová príloha: 400 g čerstvého špenátu, 200 g Tofu, 2 chili papričky, 1 prelisovaný strúčik cesnaku, pol KL koriandru, pol KL kurkumy,maslo a soľ
Šošovicu zalejeme vodou a privedieme do varu. Zázvor očistíme a pokrájame na kúsky. Pridáme ho spolu s kurkumou do šošovice. Pomaly varíme 1 hodinu, aby sa šošovica rozvarila. V závere varenie treba šošovicu často premiešavať, aby sa nepripálila. Vyberieme zázvor a šošovicu osolíme. Cesnak a cibuľku opražíme na oleji, pridáme kmín, koriander, chili a 2 minúty zahrievame. Opraženú zmes zamiešame do šošovice. Ryžu Basmati uvaríme vo vode. Nesolíme, aby mohla prijať chute ostatných príloh.
Príloha: Špenát povaríme v osolenej vode. Necháme stiecť a vložíme do hrnca s rozohriatym maslom na ktorom sme popražili koriander a kurkumu. Chvíľku to podusíme, pridáme cesnak, na kocky pokrájané tofu a ešte cca 8 – 10min dusíme. Nakoniec vmiešame chili papričky.