Bravčové stehno na rozmaríne
6 ks bravčového stehna, rozmarín, 3 strúčiky cesnaku, 4 PL olivového oleja, čerstvý fenikel, 150 ml bieleho vína, 75 g syra mascarpone, čierne korenie a soľ
Ako na to:Bravčové rezne naklepeme, rozmarín rozlámeme na menšie kúsky a cesnak pokrájame na plátky. Rozmarínom a cesnakom potrieme mäso. Smažíme na olivovom oleji dohneda. Olejom vytrieme pekáč, rozložíme naň nakrájaný čerstvý fenikel a pokvapkáme olivovým olejom. Na takto pripravený pekáč rozložíme bravčové rezne. Osolíme a okoreníme. 30 minút pečieme pri teplote 220ºC. Do panvice s olivovým olejom nalejeme víno a varíme, kým sa 1/3 nevyparí. Pridáme mascarpone, lístky feniklu a rozmarínu, soľ a korenie. Dobre premiešame. Upečené mäso servírujeme obložené feniklom.. Vínovú zmes nalejeme na mäso. Hotové jedlo ozdobíme rozmarínom. Dobrú chuť!