Rizoto s hríbami
Potrebujeme:
300 g ryže, 30 g sušených hríbov, 1 dcl bieleho vína, 80 g masla, 1 l hovädzieho alebo zeleninového vývaru, 1 malá cibuľa, 1 strúčik cesnaku, strúhaný parmezán, soľ, biele alebo mleté čierne korenie
Ako na to:Ryžu uvaríme. Hríby necháme odmočiť v teplej vode, zlejeme ich a pokrájame na plátky. V hrnci roztopíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, osmažíme a pridáme hríby. Postupne podlievame vínom spolu s vývarom. Pridáme ryžu, dochutíme a povaríme 20 minút. Pred podávaním pridáme postrúhaný parmezán.
14.03.2008
Podobné recepty
Šafranové rizoto s modrým syrom, s grilovanými krevetami na cesnaku a limetkou, Rizoto s brokolicou, Rizoto s brokolicou, Pikantné zapekané rizoto, Bravčová fašírka s hríbami, Kuracie kúsky s hríbami abollone, Rizoto s lečom, Sójové rizoto, Rybacia polievka s cibuľou a hríbami, Halloweenské tekvičkové rizoto