Fazuľovo-tuniakový šalát
500 g bielej fazule, 300 g tuniaka v oleji, 100 g zelených plnených olív, 4 jarné cibuľky, 2 vajcia, 1 strúčik cesnaku, petržlenová vňať, čerstvá bazalka, citrónová šťava, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:Fazuľu namočíme do vody aspoň na 10 hodín. Odmočenú fazuľu prelejeme do hrnca s čistou vodou a varíme asi 1 hodinu. Vajcia uvaríme natvrdo. Cibuľky nakrájame na kolieska, petržlenovú vňať nadrobno nasekáme, bazalku natrháme na kúsky a zmiešame v mise. Pridáme uvarenú fazuľu, olivy, citrónovú šťavu, nadrobno nasekaný cesnak a tuniaka. Vajíčka olúpeme, nakrájame na kolieska a pridáme do šalátu. Dochutíme soľou a korením, zalejeme olivovým olejom a dôkladne premiešame. Pred podávaním vložíme na 10 minút do chladničky.