Slané osúchy
2 porcie
70 g polohrubej múky, 250 g hladkej múky, 2 vajíčka, soľ, 100 g oleja, 20 g droždia, 400 ml mlieka
Plnka: 1 kg hlávkovej kapusty, 100 g bravčovej masti, mleté čierne korenie
Opražíme na masti postrúhanú kapustu, osolíme a dusíme do mäkka. Udusenú kapustu okoreníme čiernym korením. Z múky, žĺtka, oleja, vlažného mlieka a soli urobíme kvások. Vymiesime vláčne polotuhé cesto a necháme vykysnúť. ½ cesta rozvaľkáme do kruhu. Na cesto uložíme ½ dusenej kapusty, uzavrieme placku, pritlačíme, poprepichujeme špáradlom, potrieme roztopenou masťou a pečieme. Zvyšné cesto použijeme na ďalší kapustník. Upečené potrieme tiež masťou a pokrájame.