Panenka s cibuľovým džemom
300 g bravčovej panenky, 1 PL medu, 2 dcl červeného vína, 1 červená cibuľa, maslo, tymián, soľ, čierne korenie, olej, listkové cesto, parmezán, vajce a zelenina na dozdobenie
Ako na to:Očistenú, osolenú a okorenenú panenku rýchlo opečieme na panvici. Vyberieme. Do výpeku pridáme kúsok masla a na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Podlejeme červeným vínom. Dusíme. Keď cibuľa zmäkne, pridáme lyžicu medu a tymián. Varíme, kým sa z vína neodparí alkohol, a kým omáčka nezhustne. Vložíme panenku, prikryjeme alobalom a pečieme 15 min. Z lístkového cesta vyvaľkáme tenký plát. Narežeme na pásiky 2-3cm široké. Posypeme parmezánom, stočíme (vrtuľky), potrieme vajíčkom a dáme upiecť.