Mandarínková torta

Potrebujeme:

Cesto:, 3 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 120 g polohrubej múky, tuk vymastenie formy, múka na a vysypanie formy, , KRÉM:, 2 mandarinkové kompóty, 300 ml šľahačkovej smotany, 2 balíčky vanilkového pudingu bez varenia , , NA OZDOBU:, ľubovoľné ovocie, 50 g čokolády na varenie

Ako na to:

Cesto: Vajcia vyšľahajte s cukrom dopenista. Prisypte preosiatu múku a opatrne premiešajte. Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložte do vyhriatej rúry a upečte. Upečené cesto vyberte z formy a nechajte vychladnúť.

Krém: Šťavu z oboch kompótov vylejte do väčšej nádoby a doplňte vodou do ½ l. Pridajte balíčky vanilkového pudingu a dobre vymiešajte. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte dotuha a zľahka zapracujte do pudingovej hmoty. Polovicu kompótových mandarínok pokrájajte na menšie kúsky a vmiešajte do krému.

Na vychladnutý tortový korpus rovnomerne natrite hrubú vrstvu krému. Tortu na niekoľko hodín odložte do chladu. Po stuhnutí ozdobte povrch torty zvyšnými kompótovými mandarínkami, ovocím a postrúhanou čokoládou.

05.06.2006

Podobné recepty