Pochúťka zo zelených fazuľových luskov a brokolice
zelené fazuľové lusky, brokolica, sójové klíčky, mrkva, hovädzie zadné, cibuľa, polievkové dochucovadlo, soľ, olej, ryža
Sós: kryštálový cukor, sójová omáčka, zemiakový škrob, soľ, voda
Uvaríme ryžu. Fazuľové lusky, klíčky, brokolicu a mrkvu nakrájame na menšie kúsky, obaríme vriacou vodou a scedíme. Na oleji orestujeme na lupienky nakrájanú cibuľu, na tenko nakrájané mäso, osolíme a dochutíme polievkovým dochucovadlom. Pridáme k zelenine a dôkladne premiešame. Do vriacej vody dáme soľ, cukor a sójovú omáčku. Zahustíme zemiakovým škrobom zmiešaným s vodou. Takto pripravený sós podávame k pochúťke spolu s ryžou.