Višňová torta
Korpus: 5 bielok, 5 PL kryštálového cukru, 5 PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, kakao
Plnka: 7 dcl višňového kompótu, 25 dkg práškového cukru, 3 dkg kukuričného škrobu, 3 šľahačky, 5 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 stužovače šľahačky, um
Z ingrediencií na korpus vymiešame cesto a upečieme vo forme (20 minút pri 170°C). Vykôstkované a na polovičky delené višne dáme aj so šťavou do hrnca. Pridáme kukuričný škrob, práškový cukor, uvaríme a necháme vychladnúť. Šľahačky, vanilkový cukor, práškový cukor a stužovače vyšľaháme. Korpus prerežeme na 3 časti. Spodnú časť pokvapkáme umom, rozotrieme ½ višňovej hmoty, na to dáme vyšľahanú šľahačku, prikryjeme korpusom a znova opakujeme. Vrch torty ozdobíme šľahačkou, višňami a čokoládovými lístočkami.