Čachtický rezeň
80 g bravčového stehna, 2 PL kečupu, ½ dl červeného vína, 80 g šampiňónov, 80 g šunky, 50 g jabĺk, 4 PL oleja, 30 g masla, 1 PL sušenej koreňovej zeleniny, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie
Ako na to:Mäso nakrájame, naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím korením. Opečieme na oleji z obidvoch strán a poukladáme na pekáč. Na panvici rozohrejeme maslo, na ňom opečieme šampiňóny, na rezance nakrájanú šunku a jablká nakrájané na plátky. Chvíľu podusíme. Pridáme kečup, víno a sušenú koreňovú zeleninu. Túto masu navrstvíme na pripravené mäso, prikryjeme alobalom a zapekáme v rúre 20 – 25 minút pri 200°C.