Bigosz
1 kg kyslej kapusty, 1 kg čerstvej kapusty, kúsok bravčového mäsa, kúsok hovädzieho mäsa, kúsok kuracieho mäsa, 2 klobásové párky, 2 hydinové párky, 1 cibuľa, paradajkový pretlak, soľ, čierne mleté korenie, sušená koreňová zelenina, mletá paprika, hladká múka, olej
Ako na to:Kyslú kapustu uvaríme. Pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji a ochutíme sušenou koreňovou zeleninou. Pridáme nakrájanú čerstvú kapustu, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka. Na vymastený plech poukladáme nakrájanú cibuľu, mäso, párky a smažíme. Keď je všetko hotové, zmiešame to dokopy, dochutíme a zalejeme paradajkovým pretlakom. Masu dôkladne premiešame a podľa potreby zahustíme múkou. Podávame s čerstvým chlebom.