Netradičná kapusta
1 kg hlávkovej kapusty, 3 zelené papriky, 500 g bravčového mäsa, 1 cibuľa, 3 paradajky, 1 PL tymiánu, 1 PL bazalky, mletá rasca, soľ, mleté čierne korenie, sušená koreňová zelenina, tvrdý syr, olej
Ako na to:Kapustu a papriky očistíme, pokrájame na rezance, mierne osolíme, premiešame a necháme postáť. Na oleji speníme cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a dusíme do polomäkka. Do vymasteného pekáča vrstvíme kapustu s paprikou a mäso. Posypeme sušenou koreňovou zeleninou a pečieme 30 minút pri 180°C. Rajčiaky sparíme, ošúpeme, pokrájame a rozvaríme. Pridáme soľ a bylinky. Touto masou polejeme takmer upečenú kapustu, posypeme nastrúhaným syrom a dopečieme.