Punčová torta
Korpus:, 7 vajec, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 140 g krupicovej múky, 20 g kakaa, 150 g kryštálového cukru na sirup, 100 ml rumu, malinová šťava, 150 g vlašských orechov, 80 g malinového džemu, tuk na vymastenie formy, múka na vysypanie formy, , Poleva:, 200 g práškového cukru, 2 PL rumu
Ako na to:Žĺtky, práškový a vanilkový cukor vymiešajte a zľahka pridajte tuhý sneh z bielkov. Prisypte múku a všetko dobre premiešajte. Z cesta odoberte 1/3, pridajte k nej kakao, nalejte ju na plech vyložený papierom a upečte vo vyhriatej rúre. Zvyšné cesto nalejte do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a tiež upečte.
Kým sa pečie korpus, vychladnutý kakaový plát pokrájajte na malé kocky, polejte ich pripraveným sirupom (kryštálový cukor rozpustíme v 150 ml vody), pridajte rum, pomleté orechy a toľko malinovej šťavy, aby vznikla vláčna vlhká masa. Všetko spolu dobre premiešajte. Upečený korpus potom pozdĺžne rozkrojte, na spodný diel navrstvite kakaovo-rumovú plnku a zakryte ju druhou polovicou korpusu.
Povrch torty natrite malinovým džemom a rumovou polevou, ktorú pripravte z práškového cukru, 1 PL vriacej vody a rumu miešaním nad miernym ohňom do zhustnutia (asi 30 min.).