Pečená baba

Potrebujeme:

250 g mletého bravčového mäsa, 250 g mletého hovädzieho mäsa, 250 g mletého údeného mäsa, 1 vajíčko, 1 cibuľa, 1 žemľa, mlieko, celé a mleté čierne korenie, bobkový list a soľ

Ako na to:

Žemľu namočenú v mlieku vyžmýkame a zmiešame s osmaženou cibuľou a žĺtkom. Premiešame spolu s mäsom, dochutíme soľou, korením a z masy vyformujeme dva šulce, ktoré položíme na plech. Potrieme ich bielkom, na vrch môžeme položiť plátky slaniny, pridáme bobkový list, celé čierne korenie a pečieme vo vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Po vychladnutí nakrájame na pláty a ako prílohu podávame zemiakové pyré, alebo chlieb s kyslou uhorkou, či feferónky.

12.03.2008

Podobné recepty