Teľací steak s červenými jabĺčkami

Potrebujeme:

500 g teľacieho steaku, 2 červené jablká, 5 dl červeného vína, 300 g taveného syra, 1 strúčik cesnaku, 50 g rozmarínu, 1 baklažán, 2 paradajky

Ako na to:

Mäso upravíme tak, aby nám ostali dve rovnaké polovice. Potrieme cesnakom, osolíme a posypeme rozmarínom. Mäso osmažíme obidvoch strán – z každej strany ho smažíme približne 4 minúty. Očistené jablká nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm a vložíme ich na 7 minút do hrnca spolu s červeným vínom. Potom jablká vyberieme. Víno pridáme spolu s taveným syrom do výpeku a necháme povariť 4 minúty. Baklažán a paradajky nakrájame na kocky. Osmažíme ich na oleji a servírujeme ako oblohu.

12.03.2008

Podobné recepty