Bielková torta s orechmi
5 bielkov, 40 g masla, 2 PL horúceho mlieka, 60 g hrozienok, ríbezľová marmeláda, 150 g mletých vlašských orechov, 200 g citrónovej polevy, 1, 5 PL citrónovej šťavy, hrubá múka, 300 g práškového cukru, , Na ozdobenie: polovičky orechov
Ako na to:Z bielkov vyšľahajte sneh, pridajte cukor a vyšľahajte dohusta. Zľahka vmiešajte mleté orechy, hrozienka, zohriate maslo a nalejte do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy. Povrch vyhlaďte a upečte v mierne vyhriatej rúre.
Po vychladnutí potrite tortu marmeládou a polejte polevou.
Poleva: Cukor vymiešajte s mliekom a citrónovou šťavou na hladkú, primerane hustú hmotu. Tortu ozdobte polovičkami vlašských orechov.