Steak z lososa s provensálským korením
Potrebujeme:
4 porcie lososa, morská soľ, drvené čierne korenie, 4 PL olivového oleja, 3 mladé cibuľky, 4 strúčiky cesnaku, provensálske korenie 250 ml bieleho vína, 100 ml smotany, 1 citrón, zelenina podľa chuti na dozdobenie
Ako na to:Rybu osolíme, okoreníme, posypeme bylinkami a sprudka opečieme na rozohriatom oleji. Do výpeku pridáme pokrájanú mladú cibuľku, cesnak, zvyšok provensálskeho korenia a podlejeme vínom. Pridáme smotanu, ochutíme citrónovou šťavou a pomaly prehrejeme. Hotové porcie ryby rozložíme na misu a obložíme čerstvou zeleninou.
08.03.2008
Podobné recepty
Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou, Steak z lososa na bylinkovom masle, Opečený steak z tuniaka, Pečený losos, Nátierka z údeného lososa, Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi, Metropolitan hovädzí steak, Losos marinovaný vo víne, Nátierka z údeného lososa, Steak so syrom