Sviatočná orechová torta

Potrebujeme:

Korpus: POZOR - nachystajte si dvojnásobné množstvo všetkých surovín na 2 pláty cesta, 125 g orechov, 4 vajcia, 50 ml rumu, 1 PL kakaa, 125 g práškového cukru, , Plnka:, 100 - 120 g pomletých orechov, maslo, 100 g cukru

Ako na to:

Všetky prísady zmiešajte a upečte plát. Celé to opakujte, aby ste upiekli 2 pláty cesta. Vymiešajte cukor so žĺtkami na hustý krém. Pridajte kakao, opäť premiešajte, pridajte mleté orechy a napokon jemne primiešajte dotuha vyšľahaný sneh. Vylejte do vymastenej a múkou (alebo strúhankou) vysypanej formy. Pečte na miernom plameni 30-40 min.
Nožom rozrežte vrch torty, ktorý potom pomrvte a primiešajte do plnky. Tortu polejte rumom, natrite plnku, obložte kolieskami banánov alebo kiwi a zakryte druhým plátom cesta. Vrch torty dobre polejte rumom, natrite šľahačkou a ozdobte ovocím - napríklad kiwi, pomarančmi či mandarínkami.

Plnka: Pomleté orechy vymiešajte s maslom, pridajte cukor, opäť dobre vymiešajte.

TIP: Ak chcete zistiť či už je korpus upečený pichnite doňho špáradlom.

09.04.2007

Podobné recepty