Hráškový krém s lososom
200 g čerstvého lososa, 2 šalotky, strúčik cesnaku, 2 jarné cibuľky 40 g masla 800 g sterilizovaného hrášku, 100 g mladého hrášku, 50 ml smotany, 400 ml kuracieho vývaru, 1 KL citrónovej šťavy, soľ, muškátový oriešok, 5 lístkov mäty
Ako na to:Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno nakrájame a opatrne opražíme na masle do sklovita. Prilejeme vývar a pridáme mrazený hrášok. Lososa z oboch strán prudko opečieme na masle a pridáme do polievky. Varíme 15 – 20 minút. Všetko rozmixujeme a znova necháme prejsť varom. Do krému pridáme na zjemnenie smotanu, štipku muškátového orieška, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Pred podávaním pridáme do krému nasekané lístky mäty a čerstvý hrášok.